` Εκπνέει τη Δευτέρα 22 Ιουνίου η προθεσμία για τις αιτήσεις στη β’ φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής | Ανακοινώσεις Ομοσπονδίας | Blog

Εκπνέει τη Δευτέρα 22 Ιουνίου η προθεσμία για τις αιτήσεις στη β’ φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής

Ημερομηνία: 19/06/2020 Εμφανίσεις: 347 Clicks: 147

ΕΚΠΝEΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤEΡΑ 22 ΙΟΥΝIΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜIΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤHΣΕΙΣ
ΣΤΗ Β’ Φ
AΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤEΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛHΣ!
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ

Αγαπητοί αγρότες,
Η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι μια μορφή χρηματοδότησης με μηδαμινό επιτόκιο που η αποπληρωμή του ποσού θα ξεκινήσει μέσα στην πενταετία.
Δεν υπάρχει ακριβής πρόβλεψη αν η αποπληρωμή θα είναι για όλο το ποσό.
Η επιστροφή θα γίνει με μορφή δόσεων μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (δεν εμπλέκονται τράπεζες).

Είναι μια καλή ευκαιρία για όσους έχουν πτώση τζίρου λόγω των επιπτώσεων απ’ την πανδημία να ενισχύσουν το κεφάλαιο τους και να αναπτυχθούν στην αγορά.

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Ο ΚΑΔ – ΑΛΛΑ Η ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ

  • Δικαίωμα ένταξης έχουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν νομίμως οι οποίες έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού.

  • Εντάσσονται και οι ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανένα εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Ιουνίου 2020, αλλά διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή.

  • Για την επιλογή των δικαιούχων της επιστρεπτέας προκαταβολής Β’ φάση, λαμβάνεται υπόψη ο τζίρος των μηνών από Ιανουάριο έως και Μάιο 2020.

  • Οι επιχειρήσεις που υπάγονται στον ΦΠΑ αναγράφουν τον κύκλο εργασιών ΦΠΑ, χωριστά για κάθε μήνα από τον Ιανουάριο έως και τον Μάιο. Τα συγκεκριμένα στοιχεία φυσικά θα συγκριθούν από το Taxisnet, με τα δηλωθέντα για τους αντίστοιχους μήνες του 2019.

  • Οι επιχειρήσεις που δεν υπάγονται στον ΦΠΑ, αναγράφουν τα ακαθάριστα έσοδα διακριτά για κάθε μήνα, καθώς επίσης και το σύνολο των ακαθαρίστων εσόδων του έτους 2019, όπως και το σύνολο των εξόδων του φορολογικού έτους 2019.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΑΠ’ ΤΗΝ ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟ Α ΤΑΞΗΣ ΜΑΚΡΗ ΑΝΑΣΤ. ΦΩΤΕΙΝΗ -
Ειδικευμένη στην Αγροτική Φορολογία – Επιστημονικό Συνεργάτη της Εφημερίδας Ύπαιθρος Χώρα – Συγγραφέα του Βιβλίου «Βήμα- Βήμα η Συμπλήρωση του Ε3 – Ειδική Έκδοση για αγροτικά εισοδήματα».