` Πρόγραμμα ανακύκλωσης στις Λαϊκές με σύνθημα “ΔΩΣΕ ΑΞΙΑ στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ” | Ανακοινώσεις Ομοσπονδίας | Blog

Πρόγραμμα ανακύκλωσης στις Λαϊκές με σύνθημα “ΔΩΣΕ ΑΞΙΑ στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ”

Ημερομηνία: 19/04/2022 Εμφανίσεις: 14.861 Clicks: 459

“ΔΩΣΕ ΑΞΙΑ στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ”

Αρχίζει η Δράση “Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής”, 
από την Περιφέρεια Αττικής και την Διεύθυνση λαϊκών αγορών με την συνδρομή Παραγωγών και Επαγγελματιών πωλητών και την συλλογή των απορριμμάτων
σε καφέ κάδους με σκοπό την δημιουργία βελτιωμένου κομπόστ,
η οποία θα διαρκέσει συνολικά τέσσερις εβδομάδες, από τις 26 Απριλίου
ως τις 24 Μαΐου.
   Καθημερινά, σε 20 λαϊκές αγορές, σε διαφορετικούς Δήμους (συνολικά 240 λαϊκές αγορές), θα βρίσκεται ένα «κινητό πράσινο σημείο» του ΕΔΣΝΑ, μαζί με ομάδα εκπαιδευμένων προωθητών, οι οποίοι θα αναλάβουν μεταξύ άλλων:
  • να προβάλλουν στους πολίτες τα οφέλη της ανακύκλωσης
  • να τους ενημερώσουν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν εύκολα να ανακυκλώνουν, στον τόπο που ζουν
  • να τους δώσουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε προγράμματα επιβράβευσης κι ανταπόδοσης, με βάση τις ποσότητες που θα ανακυκλώνουν
  • να τους ενημερώσουν για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων μέσω της χρήσης του καφέ κάδου, αλλά και να τους μοιράσουν δωρεάν πιστοποιημένο κομποστ που παράγεται σήμερα από τον ΕΔΣΝΑ.
   Οι ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ στέλνουν ισχυρό μήνυμα προς τις τοπικές κοινωνίες ότι συμφέρει όλους να αλλάξουν συνήθειες στον τρόπο που διαχειρίζονται τα απορρίμματα !

Παρουσιάστηκε χτες η δράση σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ και Αντιπ/ρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, Προέδρων Ομοσπονδιών Παραγωγών, πωλητών Λαϊκών Αγορών, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, περιφερειακών συμβούλων και άλλων.