` Υπαίθρια σούπερ μάρκετ θα γίνουν οι λαϊκές με νέο νομοσχέδιο, κινητοποιήσεις 7 Απριλίου | Ανακοινώσεις Ομοσπονδίας | Blog

Υπαίθρια σούπερ μάρκετ θα γίνουν οι λαϊκές με νέο νομοσχέδιο, κινητοποιήσεις 7 Απριλίου

Ημερομηνία: 01/04/2021 Εμφανίσεις: 4.147 Clicks: 730

   Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα προβούν σε επαναλαμβανόμενες 24ώρες πανελλαδικές απεργίες και κινητοποιήσεις από την Τετάρτη, 7 Απριλίου.

   Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος, «με το σχέδιο νόμου ουσιαστικά καταργούνται οι παραγωγοί από τις λαϊκές αγορές και τους μετατρέπει σε εμπορους. Το υπουργείο θέλει να μετατρέψει τις λαϊκές αγορές σε υπαίθρια σουπερ μάρκετ».

   Όπως τονίζει ακόμη με το νομοσχέδιο:  

   «Οι υφιστάμενοι αδειούχοι (όλοι εμείς δηλαδή) οι Επαγγελματίες στα 5 χρόνια και οι Παραγωγοί μετά από 3 χρόνια, χάνουμε τις θέσεις μας υποχρεωτικά και θα συμμετέχουμε σε προκήρυξη «Θέσης Δραστηριοποίησης» για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στις Λαϊκές Αγορές

   Η προκήρυξη θα συνοδεύεται και από πλειοδοσία της θέσης με κριτήρια, μεταξύ των οποίων οικονομικά και τίτλους σπουδών. Όποιος έχει πτυχίο ΑΕΙ παίρνει περισσότερα μόρια από ένα απόφοιτο Γυμνασίου ή Λυκείου. Όποιος δώσει τα περισσότερα παίρνει τη θέση.

Διαβάστε όλο το άρθρο: Αγρότυπος