Χάρτες λαϊκών αγορών
Χθες, Σήμερα, Αύριο
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη,
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο
Λίστες λαϊκών αγορών
Χθες Σήμερα Αύριο
Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη
Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο
Αναζήτηση
Ανακοίνωση Ρένας Δούρου 2014/05/23
Ημερομηνία: 23/05/2014

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

 

Ο κ. Σγουρός με ανακοίνωση που μοιράστηκε στις λαϊκές αγορές υποδύεται το ρόλο του «θεματοφύλακα» και «προστάτη» του θεσμού των λαϊκών αγορών.

Ο κ. Σγουρός από το 2011, με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, είχε την υποχρέωση να έχει την πλήρη διοικητική και οικονομική εποπτεία του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών στην περιφέρεια Αττικής, αρμοδιότητα που δεν διεκδίκησε ποτέ ως τώρα.

Η παρουσία του πριν ένα χρόνο στη Βουλή, δεν είχε να κάνει με το σύνολο του τότε νομοσχεδίουκαι τις επώδυνες διατάξεις για τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς πωλητές, αλλά στη νομή της εξουσίας, δηλαδή ποιος θα διορίζει τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΑΑ, ανάμεσα σ’ αυτόν ή τον υπουργό ανάπτυξης.

Στο δε πρόσφατο νομοσχέδιο, έμεινε μόνο στα λόγια, αφού αφενός δεν παρευρέθηκε στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής αν και κλήθηκε και τώρα κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, αν νομίζει ότι μπορεί να ξεγελάσει τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών, ότι έγινε ερήμην τουη πρόταση των «συντρόφων» του, του ΠΑΣΟΚ, για κατάργηση του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών και ταυτόχρονη αναβάθμιση του ρόλου των δήμων.

Εμείς από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή του νόμου για τις λαϊκές αγορές, τις οποίες θέλουμε να τοποθετήσουμε στο επίκεντρο της προσπάθειάς μας για την εξασφάλιση ποιοτικών και φθηνών προϊόντων για τους κατοίκους της περιφέρειάς μας, που πλήττονται από την ανθρωπιστική κρίση που διανύουμε.

Σ΄ αυτήν μάλιστα την προσπάθεια, έχουν προστεθεί ήδη ισχυρές φίλιες δυνάμεις και θα προστεθούν και άλλες τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή, ικανές να αντισταθούν και να ανατρέψουν κάθε μνημονιακή πολιτική που πλήττει με άμεσο ή έμμεσο τρόπο όλο τον Ελληνικό λαό και τους πωλητές των λαϊκών αγορών.

 

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ