` Αγρότες – Ρήτρα Αναπροσαρμογής 0 – 1 εκτός Κυβερνητικών Εξαγγελιών ο Αγροτικός Τομέας | Ανακοινώσεις Ομοσπονδίας | Blog

Αγρότες – Ρήτρα Αναπροσαρμογής 0 – 1 εκτός Κυβερνητικών Εξαγγελιών ο Αγροτικός Τομέας

Ημερομηνία: 12/05/2022 Εμφανίσεις: 13.220 Clicks: 571

ΑΓΡΟΤΕΣ - ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ 0 - 1
ΕΚΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ


   Δυστυχώς τα χαμόγελα των αγροτών έσβησαν πολύ γρήγορα από το πρόσωπό τους, μόλις συνειδητοποίησαν ότι εκείνοι όπως κι άλλες επαγγελματικές ομάδες ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από τις περίφημες εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ρήτρα αναπροσαρμογής.

   ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ λοιπόν οι αγρότες της "επιστροφής της ρήτρας αναπροσαρμογής" από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2022, με το κόστος να ΜΗΝ "ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ" ούτε ένα ευρώ, και με τα έξοδα που αφορούν γεωτρήσεις, ψυγεία, αποθήκες να αυξάνονται καθημερινά, έχουν αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής ΝΑ έχει πάρει την Ανηφόρα και το ξέρουν πολύ καλά οι ιθύνοντες.

   Με μία αύξηση λοιπόν του κόστους παραγωγής η οποία φτάνει συνολικά μέχρι το 300%, μία επισιτιστική κρίση που όπως σημείωσε κι η παγκόσμια τράπεζα είναι προ των πυλών, η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ κατά των παρόχων που ασύστολα έχουν ξεχειλώσει το κόστος ενεργείας εις βάρος παραγωγών, καταναλωτών αλλά κι εις βάρος της ίδιας της χώρας.

   Συνδυαζόμενα όλα τα παραπάνω με έναν πληθωρισμό ο οποίος τρέχει πάνω από 10%, με τις προβλέψεις των ειδικών να είναι δυσοίωνες για την περαιτέρω άνοδό του, με μία νέα τραγική αύξηση στις τιμές σε πάνω από 286 είδη ΒΑΣΙΚΗΣ διατροφής, με μία μεσοσταθμική αύξηση ρεύματος στην Ευρώπη 20%, ενώ στην Ελλάδα η αύξηση αυτή διαμορφώνεται στο 80%, τα παρόντα μέτρα, οι παρούσες εξαγγελίες κρίνονται από τους αγρότες βάσει των γεγονότων ΙΣΧΝΑ κι ΑΝΕΠΑΡΚΗ.

   Έχουμε λοιπόν τα υπερκέρδη των παρόχων και των golden boys της ενεργείας άλλα από την άλλη μεριά τα κυβερνητικά υπερκέρδη που αφορούν τις τιμές των καυσίμων και των εσόδων του ΦΠΑ. Ενδεικτικά σε λοιπές γειτονικές χώρες η τιμής της βενζίνης διαμορφώνεται στο 1.50 ευρώ ενώ σήμερα στο Αιγαίο για παράδειγμα φτάνει τα 2,50.

   Μοναδικές λύσεις και διέξοδοι λοιπόν για την ομαλή ροή της οικονομίας είναι από την μία πλευρά η άμεση μείωση του φόρου κατανάλωσης κι από την άλλη πλευρά η ΠΡΟΣΦΥΓΗ για την ρήτρα αναπροσαρμογής αφού ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ!! ΤΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ!!