` Ανακοινώση 10/02/2012 | Ανακοινώσεις Ομοσπονδίας | Blog

Ανακοινώση 10/02/2012

Ημερομηνία: 10/02/2012 Εμφανίσεις: 1.131 Clicks: 2.746
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ
ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ 2 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΤΗΛ: 2105762256 FAX: 2105762451
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ
ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΘΗΒΩΝ 103, 121 36 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΤΗΛ: 2105752449 FAX: 2105719474

Hμερ: 09-02-2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Συναδέλφισες, συνάδελφοι.

   Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουμε την επανατοποθέτηση των χημικών τουαλετών, στον χώρο τον λαϊκών αγορών

   Το επίτευγμα αυτό, γιατί περί επιτεύγματος πρόκειται μετά από όσα μεσολάβησαν όλο αυτό τον καιρό των διαπραγματεύσεων με το δημόσιο, ανήκει στις δύο Ομοσπονδίες, των Επαγγελματιών και Παραγωγών, οι οποίες αναγκάστηκαν να πάρουν μια τέτοια πρωτοβουλία, μετά το αδιέξοδο που συνάντησαν στις συζητήσεις τους με τους αρμόδιους κρατικούς παράγοντες πάνω στο σοβαρό αυτό θέμα. 

   Όλο αυτό το διάστημα οι εκπρόσωποι και των δύο Ομοσπονδιών στο Δ.Σ. του ΟΛΑΑΠ, προσπαθούσαν επίμονα να βρουν μια κάποια λύση, ώστε να σταματήσει κάποτε η ταλαιπωρία όλων των συναδέλφων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Τίποτα δεν πήγε καλά. Χρονοβόρες και άστοχες συζητήσεις, απραγματοποίητες υποσχέσεις, και μεγαλόστομες εξαγγελίες των αρμοδίων του Υπουργείου, που δεν έφεραν κανένα απολύτως αποτέλεσμα, και την ίδια ακριβώς ώρα, ο πωλητής να ψάχνεται, να περιμένει, να ελπίζει, να απορεί και δίκαια να θυμώνει. 

   Για όλους αυτούς τους λόγους, και μπροστά στον κίνδυνο το πρόβλημα να διαιωνιστεί, οι Ομοσπονδίες ζήτησαν και έλαβαν από τον Υπουργό την υπόσχεση διάθεσης ενός κονδυλίου, που θα εξασφάλιζε την τοποθέτηση των χημικών τουαλετών στον χώρο δουλειάς, με ευθύνη δική τους (των Ομοσπονδιών), κάτι που πέτυχαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. 

   Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από όλους τους συναδέλφους, γιατί πιστέψαμε ότι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς θα ήταν τουλάχιστον συνεπείς και ακόμα περισσότερο υπεύθυνοι, να αντιμετωπίσουν ένα τόσο σοβαρό θέμα, και θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο έντονοι και πιεστικοί, όταν πλέον ο εμπαιγμός φάνηκε καθαρά. 

   Να κάνουν το ίδιο και όλοι αυτοί οι δημόσιοι παράγοντες που ασχολήθηκαν με το πρόβλημα αυτό και απέτυχαν. Να ζητήσουν συγνώμη από την κάθε πωλήτρια και από τον κάθε πωλητή, που αναγκάστηκαν να ψάχνουν όλον αυτόν τον καιρό, να βρουν την χαμένη τους αξιοπρέπεια σε κάποια απρόσιτα μέρη που ικανοποιούσαν τις ανάγκες τους. 

   Τέλος συνάδελφοι σας βεβαιώνουμε, ότι και οι δύο Ομοσπονδίες επιφυλάσσονται να ζητήσουν από το δημόσιο την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλλαν οι πωλητές όλο αυτό το διάστημα, για την χρήση χημικών τουαλετών που δεν υπήρχαν.
 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Ο Πρόεδρος
της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών


Καρακεσίσογλου Ιωάννης 
Ο Πρόεδρος
της Ομοσπονδίας Παραγωγών

Μόσχος Παντελής

 Ο Γενικός Γραμματέας


Δανιήλογλου Χρήστος 

 Ο Γενικός Γραμματέας


Δερνίκος Νικόλαος