` Ανακοίνωση 29/04/2022 | Ανακοινώσεις Ομοσπονδίας | Blog

Ανακοίνωση 29/04/2022

Ημερομηνία: 29/04/2022 Εμφανίσεις: 13.803 Clicks: 899

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΘΗΒΩΝ 103, 121 36 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΛ: 2105752449 FAX: 2105719474

Ιστοχώρος: http://www.laikesagores.gr Email: info@laikesagores.gr

Ημερομηνία: 29/04/2022

Οι Αγρότες των Λαϊκών Αγορών προσφεύγουν μαζικά
με αγωγές ενάντια στη ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ
με το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Μητρόπουλου
και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρη Βερβεσό

Από τον Αύγουστο 2021 έχουμε έρθει αντιμέτωποι με το ζωτικό πρόβλημα της ΡΗΤΡΑΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ, αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι για την κατανάλωση ρεύματος αξίας 1.467 ευρώ και με την ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ που φτάνει
τα
4.200 ευρώ, το σύνολο του λογαριασμού είναι 5.667 ευρώ, μια αύξηση δηλαδή 3 φορές επάνω. Στο κόστος αυτό, αν συνυπολογίσουμε, τις αυξήσεις στα καύσιμα 70%, τις αυξήσεις στα αγροτικά εφόδια, λιπάσματα, σπόροι, φυτοφάρμακα που αγγίζουν το 100%, μιλάμε πλέον για μια δυσάρεστη και δύσκολη διαμόρφωση του Κόστους Παραγωγής.

Προκειμένου λοιπόν να λειτουργήσουν οι Αγροτικές και Κτηνοτροφικές Μονάδες
και να
προσφέρουν ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα στις Λαϊκές Αγορές και γενικότερα
στους Έλληνες Καταναλωτές, έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη από την Πολιτεία, αλλά χωρίς
Ανταπόκριση μέχρι στιγμής, την Κατάργηση της ΡΗΤΡΑΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ,
του
Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, την Επιδότηση των Λιπασμάτων και των Αγροτικών Εφοδίων, όσα δηλαδή εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής και επιβαρύνουν δυσβάστακτα τον Πρωτογενή Τομέα και κατά συνέπεια τους Έλληνες Καταναλωτές.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στις 28/04/2022 αποφασίσαμε να ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ κατά του παρόχου Ηλεκτρικής Ενέργειας Δ.Ε.Η.
για τις πρωτόγνωρες και δυσανάλογες αυξήσεις στα Αγροτικά Τιμολόγια.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν:

  1. Θα κατατεθεί αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και παράλληλα θα κατατεθεί Αίτηση Χορήγησης Ασφαλιστικών Μέτρων. Με την αγωγή ζητάμε να αναγνωριστεί ότι είναι άκυρη και ανίσχυρη η ρήτρα και ο τύπος αναπροσαρμογής, ότι η επιπλέον χρέωση είναι αντισυμβατική, παράνομη και καταχρηστική και να υποχρεωθεί η αντίδικος να απέχει από την εφαρμογή του τύπου αναπροσαρμογής στις μελλοντικές χρεώσεις κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας έναντι ημών.

  1. Επίσης ζητάμε να καταδικαστεί η αντίδικος να μας επιστρέψει το ποσό που αντιστοιχεί στην παράνομη αναπροσαρμογή, η οποία χρεώθηκε στους λογαριασμούς των προγενέστερων μηνών

  1. Με τα ασφαλιστικά μέτρα ζητάμε να μην προβεί η ΔΕΗ στη διακοπή της ηλεκτροδότησης μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της Αγωγής μας.

Σαν πρωτοπόρος η Ομοσπονδία θα συμβάλλει από την πλευρά της για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων που απαιτούνται για τις παραπάνω ενέργειες, ενώ η προσφυγή κάθε παραγωγού κάτω από την ομπρέλα της Ομοσπονδίας ορίζεται στο συμβολικό ποσό των 50 ευρώ.


Για την επίτευξη του δίκαιου αυτού στόχου,
καλούμε κάθε συνάδελφο που διαθέτει Αγροτικό Τιμολόγιο να συμμετέχει ενεργά στην προσφυγή αυτή κατά της ΔΕΗ που αφορά το δυσβάσταχτο οικονομικά για όλους αυτό μέτρο, που ονομάζεται ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ. Απαραίτητος είναι ο λογαριασμός ρεύματος καθώς και αντίγραφο συμβολαίου (σύμβαση) με την ΔΕΗ, τα οποία μπορούμε να προμηθευτούμε από τα γραφεία κάθε υποκαταστήματος ΔΕΗ προσκομίζοντας έναν λογαριασμό και την ταυτότητα μας.

Η ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε και θα δικαιωθούμε ζητώντας το αυτονόητο Παραγωγή, παραγωγή, παραγωγή για την Χώρα μας και τους Έλληνες Καταναλωτές.