` Απαράδεκτη Συμπεριφορά Συνδικαλιστών στην Λαϊκή Αγορά Γλυφάδας | Ανακοινώσεις Ομοσπονδίας | Blog

Απαράδεκτη Συμπεριφορά Συνδικαλιστών στην Λαϊκή Αγορά Γλυφάδας

Ημερομηνία: 28/03/2020 Εμφανίσεις: 294 Clicks: 141

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΆ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

   Οφείλουμε να καταγγείλουμε, το απαράδεκτο γεγονός που πρόεδρος Επαγγελματικού Σωματείου αναλαμβάνει ρόλο Ελεγκτικού Οργάνου ισχυριζόμενος ότι του έχει ανατεθεί από την Περιφέρεια Αττικής άτυπα η αρμοδιότητα να ασκεί έλεγχο στην Λαϊκή Αγορά.

   Σήμερα Σάββατο 28/03/2020 στη Λαϊκή Αγορά Γλυφάδας ο πρόεδρος των Επαγγελματιών της Ά’ Αθηνών κ Αντώνης Τριανταφυλλόπουλος προέβει το πρωί σε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Άνω Γλυφάδας με αποτέλεσμα να συλληφθούν 4 Παραγωγοί που είχαν ανοίξει πάγκο στη Λαϊκή και να τους πάνε στο Τμήμα για να τους στείλουν αυτόφωρο.

   Εμείς στείλαμε την Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας στο τμήμα προς υπεράσπιση των παραγωγών και μας περιέγραψε ότι συνέβησαν τα εξής:

   “Η καταγγελία έγινε το πρωί από άλλο πρόσωπο, άνθρωπο του Τριανταφυλλόπουλου σε βάρος τεσσάρων παραγώγων, το οποίο κατέθετε για μια ώρα περίπου όταν πήγε η Δικηγόρος γύρω στις 12.00, κατόπιν ήρθε και ο Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος έδωσε και αυτός κατάθεση και όταν τελείωσε τον ρώτησα εάν αυτός έκανε καταγγελία.
   Απήντησε " όχι, δεν έκανα καταγγελία , άπλα έδωσα κατάθεση. Είπα ότι μου έχει ανατεθεί άτυπα από την Περιφέρεια να ελέγξω τη λειτουργιά της λαϊκής , εάν τηρούνται οι εγκύκλιοι, και είπα ότι οι 4 αυτοί δεν έπρεπε να είναι εδώ συμφωνά με το νόμο, αν και εγώ νομίζω ότι ο νόμος δεν είναι σωστός."
   Τότε η δικηγόρος είπε στον αξιωματικό να μην φύγει κανείς τους. Ότι θα διαβάσει τις καταθέσεις τους και θα κάνει μήνυση για ψευδορκία κλπ.
   Μέτα από 5 λεπτά την κάλεσαν και της είπαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχιστεί η ταλαιπωρία όλων και ότι ανακαλούν τις καταθέσεις τους και ότι αναγκάστηκαν ειδικά για τη Γλυφάδα να κάνουν καταγγελία λόγω του δημάρχου που έχει θέμα με τις λαϊκές.”

   Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Παντελή Μόσχου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, αφού ενημερώθηκε ο Υπουργός για το συμβάν, και ότι την Δευτέρα δεν θα πάει κανένας Παραγωγός από άλλη Περιφέρεια στις Λαϊκές Αγορές.
Θα προσπαθήσουμε δε, σε νέα επικοινωνία από κοινού να βρεθεί τρόπος, ώστε να μπορούν άμεσα οι Παραγωγοί από άλλες Περιφέρειες να προσέρχονται στις Λαϊκές Αγορές Αττικής, με όλους τους κανόνες προστασίας για την Δημόσια Υγεία.