` Boroume Food saving warriors at Farmers' Markets in Greece | Ανακοινώσεις Ομοσπονδίας | Blog

Boroume Food saving warriors at Farmers' Markets in Greece

Ημερομηνία: 27/05/2021 Εμφανίσεις: 9.564 Clicks: 454
Boroume
Food saving warriors at Farmers' Markets in Greece



   Σχεδόν 100 τόνοι φρέσκων προϊόντων σώθηκαν και δωρίστηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, μέσω του προγράμματος «Boroume at the Farmers 'Market» *, στην Ελλάδα το 2020. Ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, οι πωλητές των συνεργαζόμενων αγροτικών αγορών στην Αθήνα και η Θεσσαλονίκη ανταποκρίθηκε στις εβδομαδιαίες ενέργειες των εθελοντών Μπόρουμε και δωρίστηκαν τα πλεονάζοντα προϊόντα τους ως επισιτιστική βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη.

   Από το 2015, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα, εκατοντάδες εθελοντές έχουν συμμετάσχει σε περισσότερες από 2.600 εβδομαδιαίες δράσεις και κατάφεραν να συλλέξουν και να δωρίσουν σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις περισσότερους από 500 τόνους προϊόντων.
Χάρη στη γενναιοδωρία και την κοινωνική αλληλεγγύη των πωλητών στις αγορές των αγροτών, τη συμμετοχή εθελοντών (που κυμαίνονται από εθελοντές που υποστηρίζουν το Boroume ή άλλες οργανώσεις όπως οι φιλανθρωπικές οργανώσεις, σε υπαλλήλους εταιρειών, διεθνείς και τοπικούς φοιτητές) και την υποστήριξη της The Hellenic Initiative Αυστραλία, το πρόγραμμα συνεχίζει να σώζει καλό, θρεπτικό φαγητό και να το δωρίζει για να υποστηρίζει άτομα που έχουν ανάγκη.

   
Σύνδεμος: https://ec.europa.eu/newsroom/sante/items/710585/en...