` Δελτίο Τύπου 29/03/2021 | Ανακοινώσεις Ομοσπονδίας | Blog

Δελτίο Τύπου 29/03/2021

Ημερομηνία: 29/03/2021 Εμφανίσεις: 5.624 Clicks: 1.035
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΘΗΒΩΝ 103, 121 36 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΛ: 2105752449 FAX: 2105719474
Ιστοχώρος: http://www.laikesagores.gr Email: info@laikesagores.gr
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 157 Τ.Κ. 542. 48 ΤΗΛ. 2310 303 585 ΦΑΞ: 2310 303 875
e-mail:omospo11@otenet.gr Url: www.laikes-agores.gr
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΝ. ΡΩΜΥΛΙΑΣ 25-27, Κ. ΤΟΥΜΠΑ, ΤΗΛ: 2310 905 175 ΦΑΞ: 2310 932 697
e-mail: laikes@otenet.gr Url: www.laikes.gr

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ημερ: 29/03/2021

Απάντηση στο Γεν. Γραμματέα κ. Σταμπουλίδη

   Με έκπληξη ακούσαμε τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή και Εμπορίου κ. Σταμπουλίδη στην σημερινή του συνέντευξη στο κανάλι της ΕΡΤ, να ισχυρίζεται ότι “δεν έχει αντιληφθεί αντιδράσεις για το Νέο Νομοσχέδιο των Λαϊκών Αγορών, που προτείνει προς ψήφιση” την στιγμή που εδώ και 3 μήνες έχουν αναστατωθεί σ’ όλη τη Χώρα οι Επαγγελματίες και Παραγωγοί Πωλητές, όλα τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες με αλλεπάλληλα Υπομνήματα και Προτάσεις αλλά και στις συναντήσεις μαζί του, του εκφράζαμε τις Αντιρρήσεις μας επί των προτεινόμενων διατάξεων.

   Οι απαξιωτικές δηλώσεις του για τις Λαϊκές Αγορές, ότι μέχρι τώρα “με λευκό χαρτί” για άδεια συμμετείχαν στις Λαϊκές Αγορές Παραγωγοί και Επαγγελματίες, και το ότι οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία “συνδιοικούσαν” με τις Περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης δεν τιμούν ούτε την θέση του, ούτε το πρόσωπο του, εμείς ζητάμε Νομικά Πρόσωπα υπό την εποπτεία της Περιφέρειας με Εκπροσώπηση μας και μόνο αυτό.

    Το να το παίζει δήθεν έκπληκτος για τις αντιδράσεις μας και τις Μαύρες Σημαίες στους πάγκους μας και να μας καλεί να μην προβαίνουμε σε τέτοιου είδους ενέργειες, γιατί απ’ ότι ισχυρίζεται το Νομοσχέδιο έχει αλλάξει, αλλά μόνο αυτός γνωρίζει και αντιλαμβάνεται ως Αναπτυξιακό αυτό το Νόμο, θεωρεί τις Λαϊκές Αγορές ως δεύτερη δραστηριότητα και μέσω των άρθρων απαγορεύει την μέχρι σήμερα απρόσκοπτη αδειοδότηση των Παραγωγών, στερώντας τους στην ουσία την συμμετοχή τους στις Λαϊκές Αγορές.

   Ο ειρωνικός μορφασμός του στο σχόλιο του δημοσιογράφου για το πλήθος των Ομοσπονδιών και Σωματείων Επαγγελματιών και Παραγωγών που αντιδρούν με το Νομοσχέδιο μας αποδεικνύει τις προθέσεις του και την απαξίωση του, όπως και το ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει καμία διαπραγμάτευση.

    Πρέπει να γνωρίζει ότι είμαστε Ενωμένοι και θα Αγωνιστούμε για τις Λαϊκές Αγορές και το μέλλον τους με όλες μας τις δυνάμεις , πρέπει να γνωρίζει ότι το καλύτερο που έχει να πράξει είναι να παραιτηθεί έτσι ώστε να προσφέρει έργο στις Λαϊκές Αγορές και κατ’ επέκταση στη Χώρα σε διαφορετική περίπτωση οι Ομοσπονδίες θα ζητήσουν από τον αρμόδιο Υπουργό την παύση από τα καθήκοντα του ως Γενικού Γραμματέα.

    Για την απαξίωση και τον μηδενισμό της αξίας των Σωματείων και των Ομοσπονδιών, ένα πράγμα έχουμε να του πούμε, όλο αυτό το διάστημα του Κορωνοϊού ένα χρόνο τώρα, τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες ανέλαβαν να εκτελέσουν τις Αποφάσεις των Λοιμωξιολόγων με καινούργιες χαράξεις και διαγραμμίσεις των οδών λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών, με την σύνταξη νέων Καταστάσεων συμμετεχόντων με το 50% – 50% των πωλητών.

   ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ τα ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Σ’ ΌΛΗ τη ΧΩΡΑ οι ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ θα ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ.

   Ο αγώνας συνεχίζεται οι Λαϊκές Αγορές σε πείσμα ορισμένων δεν θα διαλυθούν,
γιατί έχουν εμάς άγρυπνους φρουρούς.

Οι Πρόεδροι

Μακρίδης Βασίλειος

Δερετζής Άγγελος

Μόσχος Παντελής

Παπαδάκης Παντελής

Τσακανίκας Αποστόλης

Οι Γεν. Γραμματείς

Παπαδόπουλος Κων/νος

Μαραγκάκη Ελένη

Μπάκας Χρήστος

Φραγκιαδάκης Γεώργιος

Λιγούδης Γεώργιος