` Επιστολή 21/11/2020 | Ανακοινώσεις Ομοσπονδίας | Blog

Επιστολή 21/11/2020

Ημερομηνία: 21/11/2020 Εμφανίσεις: 36 Clicks: 19

   Αγαπητοί καταναλωτές,
στις Λαϊκές Αγορές της γειτονιάς σας που βρίσκονται κοντά σας 90 χρόνια, μπορεί να βρει κάποιος τα πιο ποιοτικά, τα πιο φρέσκα και με τις καλύτερες τιμές ελληνικά προϊόντα, κατευθείαν από το χωράφι του παραγωγού.


   Φρέσκα Φρούτα, λαχανικά, αυγά, μέλι, ελιές, είδη αλιείας, όσπρια, ξηρούς καρπούς λουλούδια από τους ανθοπαραγωγούς που έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται ανεπανόρθωτα, αλλά και είδη ένδυσης μπορεί να βρει κάποιος στους ανοικτούς χώρους που λειτουργούν οι Λαϊκές Αγορές που βάσει ερευνών η μεταδοτικότητα του ιού κυμαίνεται από 0% έως 5%.


   Ανοικτοί χώροι που κρατούνται οι αποστάσεις και τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) όμως η πώληση λουλουδιών και των ειδών ένδυσης απαγορεύεται, ενώ την ίδια στιγμή τα προϊόντα αυτά πωλούνται στα σούπερ μάρκετ που λειτουργούν σε κλειστούς χώρους και η μετάδοση του ιού σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους είναι 86%.


Επομένως, κρίνεται απαραίτητη και επιβάλλεται να γίνει άμεσα η άρση των μέτρων για το βιομηχανικό και ανθοπαραγωγικό κομμάτι των Λαϊκών Αγορών αφού έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα και ταλανίζονται για μία ακόμη φορά.