` Να αρθεί από Χθες κιόλας το 50–50 ζητά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παράγωγης και Εμπορίου Και Βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Γεώργιος Βλάχος | Ανακοινώσεις Ομοσπονδίας | Blog

Να αρθεί από Χθες κιόλας το 50–50 ζητά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παράγωγης και Εμπορίου Και Βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Γεώργιος Βλάχος

Ημερομηνία: 25/05/2021 Εμφανίσεις: 7.261 Clicks: 462

Ημερ: 25/04/2021

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΚΙΟΛΑΣ ΤΟ 50 – 50
ΖΗΤΑ ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και ΕΜΠΟΡΙΟΥ
και ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ της Ν.Δ. κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

   Την πλήρη στήριξη του βουλευτή της Ν.Δ. στην Ανατολική Αττική κ. Γιώργου Βλάχου, στο θέμα της άμεσης επιστροφής των λαϊκών αγορών στην Κανονικότητα με κατάργηση του 50-50 και της απόστασης των 5 μέτρων απο πάγκο σε πάγκο, απέσπασε Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Παντελή Μόσχο, τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Κορωπίου κ. Γιώργο Μιχάλη και τον Ειδικό Σύμβουλο Γεωπόνο κ. Γιώργο Κρητικό έπειτα από σχετική συνάντηση σήμερα το μεσημέρι 25/05/2021 στη Βουλή των Ελλήνων.

   Ο κ. Βλάχος γνωρίζοντας και λόγω επαγγελματικής ιδιότητας, (είναι γεωπόνος) αλλά και λόγω του ότι υπήρξε Αρμόδιος Υφυπουργός για τα θέματα της λαϊκής αγοράς και του Υπαίθριου Εμπορίου, πολύ καλά τα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς κι επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών, αφού ενημέρωσε ότι ήδη από τις 8 Μαΐου, έχει ζητήσει αρμοδίως από τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, αλλά και από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, την επιστροφή των λαϊκών αγορών στην Κανονικότητα, δεσμεύτηκε ότι θα τα ξαναπράξει αρμοδίως και σήμερα, ενώ έλαβε γραπτώς τις Θέσεις τις Αντιρρήσεις και τα Αιτήματα της Ομοσπονδίας, πάνω στο θέμα του Νομοσχεδίου.

   Για το ίδιο Νομοσχέδιο, ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη και μένουν πολλές Τροποποιήσεις και Αλλαγές να γίνουν ακόμη μέχρι να κατατεθεί στη Βουλή και πάει για επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου.

   «Είναι αδιαπραγμάτευτο» δήλωσε ο κ. Βλάχος, «ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν Απρόσκοπτη Πρόσβαση στις λαϊκές, θα προστατευτούν οι άδειες και οι θέσεις τους και η λαϊκή αγορά θα παραμείνει στη φιλοσοφία που ιδρύθηκε πριν 92 χρόνια από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, για να τρώνε οι καταναλωτές φθηνά και φρέσκα προϊόντα».

   Ένας από τους λόγους που επικαλέστηκε ο κ. Βλάχος για την Αμεση Κατάργηση του 50-50, είναι και το γεγονός ότι επειδή δεν πηγαίνουν όλοι οι πωλητές στις λαϊκές, τα προϊόντα ακριβαίνουν, ενώ οι παραγωγοί καταστρέφονται καθώς αναγκάζονται να πετάνε τη σοδειά που δεν διαθέτουν προς πώληση.